huur een fotostudio.nl

Je bent hier: huureenfotostudio.nl  / Studio  / de LIMBO

Wat is een limbo?

<
>
studiowand
rondwand
limbowand
1/3
studiowand

2/3
rondwand

3/3
limbowand

Een heel belangrijk issue in de studio is de limbo van maar liefst 8 mtr. breed, 7 mtr. diep en ruim 5 mtr. hoog! En belangrijker nog: er is rondom nog voldoende ruimte om je licht neer te zetten.
Een limbo (ook wel rondwand, cyclorama of infinity cove genoemd) is bij ons een achtergrond van bijna 8 meter breed die vanuit de vloer in een mooie bocht rond overloopt in de ruim 5 meter hoge muur.
Omdat het rond loopt heb je dus geen horizon en kan je alles perfect vrijstaand fotograferen of op video zetten.
Doordat de studio goed is verduisterd heb je op de limbo geen last van hinderlijk daglicht zodat je het studio licht goed onder controle hebt.
Omdat onze studio ruim 5 meter hoog is is het dus ook heel goed mogelijk om je opnamen uit een laag standpunt te maken zonder dat de plafond constructie in beeld komt.
Of we zetten de rolsteiger voor je neer en je maakt je opnames vanaf 5 meter hoogte.

Het voordeel van de limbo is dat je niet bent gebonden aan de breedte zoals met de gebruikelijke rollen achtergrondpapier van 2,70 of 3,60 meter breed.
Dit betekent dat je dus veel meer vrijheid hebt in het maken van je opnamen zonder dat je telkens die hinderlijke zijkanten van het achtergrondpapier in beeld hebt.

Kan ik op de limbo lopen?

Op het vlakke deel kan je gerust lopen, maar met de schoenen waarmee je zojuist op straat hebt gelopen geeft dat natuurlijk hinderlijke vlekken.
In de studio zijn altijd plastic overschoenen aanwezig die je over je eigen schoenen kunt aandoen. Daarmee kan je gerust over de limbo lopen.
Modellen is aan te raden om vooraf in de visagieruimte de onderkant van de schoenen met de daarvoor bestemde vochtige doekjes even schoon te maken.

Moet ik de limbo na gebruik schoonmaken?

Het reinigen van de limbo is gespecialiseerd werk. Als je klaar bent met je shoot en er zitten een paar voetafdrukken op dan is dat vaak geen probleem. Zitten er echter krassen, vegen, veel afdrukken en strepen op dan is voor de schoonmaak een vergoeding vereist. Dat doen we uiteraard in goed overleg met elkaar.
Zie ook onze uitgebreide tarievenlijst

 

afmetingen studio

Een lekkere grote studio

Met zijn afmeting van 12,5 x 9,5 mtr. (120 m2 effectief studio vloeroppervlak) en maar liefst ruim 5 mtr. vrije hoogte is dit de grootste studio in Den Haag.
De limbo van bijna 8 mtr. breed, 7 mtr. diep en een vrije doorloophoogte van 5 mtr, is standaard wit.

De camera-afstand tot het model op de limbo is 7 mtr. en valt te verlengen tot ruim 15 meter. Ter indicatie: met een full size sensor en een 100 mm lens is een model ten voeten uit te fotograferen met een camera afstand van ongeveer 7 mtr.
Aan het 5 mtr. hoge plafond hangt een professioneel rail systeem met daaraan 3 motorisch aangedreven pantografen waarmee het mogelijk is de lampen op elke gewenste plaats en hoogte te zetten. De resterende lampen staan op statieven.
Achter de studio is de keuken en een make up ruimte voor twee visagisten. Naast de limbo is een aparte omkleed ruimte. 

limbowand bij huur een fotostudio.nl

Belangrijke eigenschappen van onze Limbo

Omdat het rond loopt heb je dus geen horizon en kan je alles perfect in beeld zetten. De diameter van de ronding is erg belangrijk want is die te klein dan kun je daar nooit het licht mooi egaal spreiden en ontstaat een hinderlijke grijze zone in de ronding.
Die perfecte ronding kost wel wat extra ruimte maar geeft bij ons wel een subliem resultaat.
Ook hebben wij bewust ervoor gekozen om de Limbo niet in een hoek te bouwen (type Eggshell) aangezien het dan niet meer goed mogelijk is om het licht en statieven in het hoekgedeelte te plaatsen, waardoor je werkruimte aanzienlijk kleiner wordt. Kort gezegd: een eggshell ziet er mooi uit maar je hebt er niet veel aan als beeldmaker.

De vrije doorloop hoogte in de gehele studio dus ook boven de limbo is ruim 5 mtr. 
Het professionele railsysteem waarin een deel van de verlichting hangt geeft vanuit iedere hoek op de Limbo perfect resultaat.
De limbo is standaard in wit uitgevoerd.

Multifunctionele ruimte

Multifunctionele ruimte

De studio is een multifunctionele ruimte en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

  • Denk bijvoorbeeld eens aan produkt presentaties. 
  • Vergaderingen in een andere ambiance. 
  • Castings.
  • Vrijgezellen party's. 
  • Fotoclubs.
  • Workshops en training.

Verzin het maar en doe een voorstel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt tijdens je activiteit voorzien worden van koffie. thee en fris of een lekker uitgebreid lunch buffet. Alle voorzieningen zijn hiervoor aanwezig.
Geef vooraf even aan wat je zou willen en we doen een aantrekkelijk aanbod.